T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Büro Yönetimi

Büro Yönetimi

 

 

 

 

 

 

 

02-01-202002-01-202002-01-202027-12-201927-12-201927-12-201927-12-201927-12-201927-12-201927-12-2019



Okulumuzda Büro Yönetimi Alanı Ticaret Sekreterliği dalında eğitim verilmektedir.

BU BÖLÜMÜN AVANTAJLARI

1- Büro yönetimi alanından mezun olan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna girebilirler ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan "Dikey Geçiş Sınavı"nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca TYT ve AYT sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

2- Büro Yönetimi alanı mezunları özel sektör ve kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler.

3- Büro Yönetimi alanından mezun olan öğrenciler kolaylıkla ve ülkemiz standartlarının çok üstünde ücretlerle iş bulabilmektedirler.

 

4- İstihdam edilebilirlik ölçütleri ve meslek standartları dikkate alındığında Büro Yönetimi alanı mezunu öğrencilerin bütün sektörlerde, geniş bir yelpazede istihdam şansı çok yüksektir. Büro Yönetimi alanı mezunlarının uygun iş bulma ve yeterli kazanç sağlama konusunda herhangi bir sorunları olmamaktadır.

 

 

BÜRO YÖNETİMİ ALANI MEZUNLARININ EK PUANLARI İLE YERLEŞEBİLECEKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI (2 YILLIK)- TYT

1-     Ağız ve diş sağlığı

2-     Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı

3-     Çağrı merkezi hizmetleri

4-     Emlak ve Emlak Yönetimi

5-     Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği

6-     İnsan Kaynakları Yönetimi

7-     İşletme Yönetimi

8-     Kooperatifçilik

9-     Nüfus ve Vatandaşlık

10-  Sağlık Kurumları İşletmeciliği

11-  Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

12-  Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama

13-  Sosyal Güvenlik (Hukuk Sekreterliği Dalı) 

14-  Yerel Yönetimler (Mahalli İdareler)

 

          BÜRO YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMLARI (4 YILLIK) -    AYT

         1- İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (YÖ) - EŞİT AĞIRLIK

 

         2- SAĞLIK YÖNETİMİ (YÖ)                   - EŞİT AĞIRLIK


                      MEZUNİYET SONRASI

 

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

Büro Yönetimi alanı mezunları özel sektör ve kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler.

Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan sekreterlik görevlerini de en iyi şekilde mezunlarımız yapmaktadır.

 Adalet saraylarında Zabıt Kâtibi olabilirler.


27-12-201927-12-2019





 


 

                      ALAN DERSLERİ

    10 .   SINIF

BÜRO HİZMETLERİ

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak büro hizmetleri işlemlerini yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

STANDART TÜRK KLAVYESİ

Bu derste öğrenciye; vücudunu işe uygun hâle getirme, tuşlara doğru teknikle vurma, süreli metin yazma işlemlerine ait bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
OFİS PROGRAMLARI Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda kelime işlemci, elektronik tablolama ve sunu hazırlama programlarını kullanma ile ilgili bilgi ve berecilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İLETİŞİM TEKNİKLERİ Bu derste öğrenciye; etkili iletişim kurma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
DİKSİYON Bu derste öğrenciye; Türkçeyi etkili konuşma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
    11 .   SINIF

YAZIŞMA VE DOSYALAMA TEKNİKLERİ

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak kurum içi ve kurumlar arası yazışma yapma, belgeleri dosyalayıp arşivleme ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
BİLGİSAYARDA HIZLI KLAVYE DERSİ

Bu derste öğrenciye; vücudunu işe uygun hâle getirme, tuşlara doğru teknikle vurma, süreli/sesli metin yazma işlemlerine ait bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

TİCARET HİZMETLERİ Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak örgüt ve iş yapısına uygun ticari işlemleri yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır
MESLEKİ MATEMATİK Bu derste öğrenciye; mesleki matematik işlemleri yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
HUKUK HİZMETLERİ Bu derste öğrenciye; hukuk hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
BÜRO PAKET PROGRAMLARI

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak bürolarda paket programları kullanma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır

    12 .   SINIF

GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ

Ekonomik gelişmeler ve faaliyet alanları ile ilgili bilgilerin verildiği derstir. Bu derste öğrenciye, ekonomik gelişmeleri takip etme, faaliyet alanını seçme ve iş yeri açma fikri geliştirme yeterlikleri kazandırmak amaçlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2019 - Güncelleme: 21.06.2021 09:10 - Görüntülenme: 4329
  Beğen | 4  kişi beğendi