T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

NEDEN MESLEKİ EĞİTİM

NEDEN MESLEKİ EĞİTİM

Sevgili Öğrenciler ve Saygıdeğer Veliler;

Yıldırım MTAL olarak 7 alanda mesleki eğitim veren bir kurum müdürü olarak sizlerle okulumuz ve mesleki eğitim seçimi ile ilgili kısa bir sohbet etmek istiyorum.

Meslekî eğitim ile bireylerin ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda uygun öğrenme fırsatlarının sunulduğu, iş ve meslek ahlakını merkeze alan yenilikçi, istihdama hazırlayan, iktisadi ve sosyal sektörlerin ihtiyaçlarına göre geliştirilen ve paydaş­larla iş birliği içinde sürekli yenilenen bir meslekî  eğitim sistemi oluşturulması amaçlanmaktadır.

Meslekî eğitim öğrencileri iyi vatandaş olarak yetiştirmenin yanı sıra esnek bir yapı içinde ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ortak bir genel kültür verilerek bir üst öğrenime ve iş haya­tına hazırlamayı hedeflemektedir.

Bu bağlamda Yıldırım MTAL olarak 7 alanda sizleri mesleki eğitime hazırlamak için hazır bulunmaktayız. Amaç ve hedefimiz sizlere ilgi, yetenek ve mizacınıza uygun bir meslekte yetiştirirken, iyi bir insan, vatanını, ülkesini seven iyi bir vatandaş olarak yetiştirmektir.

Yıldırım MTAL'deki Alanlarımız,

Bilişim Teknolojileri Alanı ;  Muhasebe ve Finansman Alanı;   Büro Yönetimi  Alanı; Pazarlama ve Perakende Alanı; Radyo ve Televizyon Alanı; Halkla İlişkiler ve Organizasyon Alanı; Gazetecilik Alanı

Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler;

Yıldırım Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi Olarak Önceliklerimiz

  • İhtiyaç doğrultusunda nitelikli iş gücü yetiştirmek,
  • Meslekî ve teknik eğitimi katılımcı bir anlayışla yönetmek,
  • Mezunların üretime katılacak şekilde yetişmesini sağlamak,
  • Kendisini sürekli geliştirmek ve kalitesini yükseltmek. 
  • Öğrencilerine bir mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilerin yanı sıra değişime uyum sağlaması için ihtiyaç duyu­lan yetkinlikleri kazandırmak,
  • Öğrencileri millî kültürümüzün temeli olan ahilik anlayışıy­la ve bu anlayışa özgü iş ahlakı değerleriyle yetiştirmek,
  • Öğrencilerine girişimcilik anlayışının kazandırılmak,                  
  • Öğrencilerini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ça­ğın şartlarına uygun yetkinlikleri kazandırmak, bireylerin girişimcilik, ekip çalışması, karar verebilme, sorun çözebil­me özelliklerini desteklemek, ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve hareketliliğini sağlamak ve bireyleri değişen sosyal ve ekonomik koşullara uyum sağlayabilen dinamik bir yapıda yetiştirmek ve geliştirmektir.

Sevgili Öğrenciler; Sizleri de Yıldırım MTAL ailesinin bir parçası olarak görmek ve ülkemizin 2023 Vizyonuna ve hedeflerine hep birlikte yürümek için okulumuza bekliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla…                                                                  

05/07/2019

Ömer YILMAZ

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.07.2019 - Güncelleme: 03.12.2019 17:12 - Görüntülenme: 1371
  Beğen | 17  kişi beğendi