T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ON KASIM ATATÜRK´Ü ANMA PROGRAMI

10 KASIM 1938 Tarihinde Bizlere büyük bir miras bırakarak aramızdan Ayrılan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ü vefatının 78. yılında Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri özlemle andı.

YILDIRIM MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ ATASINI UNUTMADI

Cumhuriyetin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 78.yıl dönümünde 10 Kasım sabahı, Yıldırım   Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde  ATATÜRK'ü  anma  programı düzenlendi.

Müdür Yardımcısı Erdoğan Dursunoğlu rehberliğinde Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Pehlivan ve görevli öğrencilerimiz tarafından, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün 78´inci ölüm yıl dönümünde gönüllerde hiç ölmediğinin gösterildiği bir program hazırlandı. 

Yaklaşık bin öğrencinin yanı sıra idareciler ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen programda,  Atatürk'ün 78 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.  Ardından İstiklal Marşı´mızın okunmasıyla tören başladı. Okulumuz tarih öğretmenlerinden Turan KÖROĞLU günün anlam ve önemini belirten konuşmasını   yaptı.

 Programda  Atatürk'ün hayatı, dış basında Atatürk´ ün ölümüne ilişkin çıkan haberler, 10 Kasım ile ilgili şiirler ve  yazılar  öğrenciler  tarafından duygusal bir atmosferde okundu. Ardından erkek öğrencilerden oluşan korayla birlikte Atatürk´ ün gençliğe hitabesi ve gençlerin Ataya cevabı okundu. Programın sonuna doğru okulumuz oratoryosu Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

 

Düzenlenen anma programı okul Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Bingöl'ün yapmış olduğu ve öğrencilerimizi daha da çok etkileyen kapanış konuşması ile sona erdi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.12.2016 - Güncelleme: 05.12.2019 22:49 - Görüntülenme: 468
  Beğen | 0  kişi beğendi