T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

This is How We Do It! Projesi

Okulumuz koordinatörlüğünde başlattığımız eTwinning projesi 'this is how we do it!' 15 ülkeden 19 okulun katılımıyla Aralık ayında başladı.  Okulumuz İngilizce öğretmeninin yürüttüğü bu projede öğrenciler İngilizce konuşma becerilerini geliştirmenin yanında , ayrıca farklı ülkelerden akranlarıyla tanışma, farklı kültürleri tanıma ve kendi kültürünü tanıtma fırsatı buldular. Okulumuz 9. ve 10. sınıflar öğrencilerinin dahil olduğu proje ile öğrenciler yemek kültürümüzü tanıttı, turistik yerleri paylaştı, haftalık Chat etkinliği ile akranlarıyla İngilizce yazıştı ve ayda 2 kere düzenlenen konuşma etkinliğinde yurtdışından akranlarıyla İngilizce konuştu. Ayrıca yaratıcılık etkinlikleriyle her ülke öğrencisi , kendi ülkesindeki önemli yeri atık malzemelerle tasarladı, kendi ülkesinin tekerlemelerini, doğum günü şarkısını ve ülkelerinin Dünya üzerindeki konumunu anlatan videolar kayda aldı. Kültürler arası paylaşımı arttırmak adına Kahoot bilgi yarışı düzenlendi ve her ülke öğrencisi kendi kültürüne ait gelenek görenekleri diğer ülke ortaklarına aktarmak için etkinliklerde faal olarak yer aldı   Türkiye, İtalya, Polonya, Ermenistan, Litvanya, İspanya, Arnavutluk, Hollanda, Hindistan, Polonya, İran, Ukrayna, Gürcistan, Portekiz ve Romanya'dan oluşan projemiz Mayıs ayında bir kapanış toplantısı ile sonlanacaktır.   

23-01-202323-01-202323-01-2023  

Okulumuz koordinatörlüğünde yürüttüğümüz ve Aralık ayından beri devam eden eTwinning projemizi bir Final toplantısı ile Mayıs ayında başarıyla sonlandırdık. 15 ülkeden katılım sağlayan öğretmen ve öğrenciler proje ile ilgili düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşarak, daha sonraki işbirlikleri için ön planlamalar yapıldı.  Okulumuz İngilizce öğretmeni Filiz Balçık Taç'ın koordinatörlüğü ile faaliyete geçen projemiz 'this is how we do it!' , 9 ve 10. Sınıf öğrencilerimiz Ayda, Batuhan, Burcu, Ferhat, Fahrettin, Mustafa, Ömer, Safa,Tuğba,Umut ,Veli Ebrar ve Yaren 'in katılımı ile başarılı bir şekilde 6 ay boyunca devam etmiştir.  Proje kapsamında Türk kültürünü eğlenceli etkinlikler ve yaratıcı çalışmalarla aktaran öğrencilerimiz aynı zamanda akranlarından bir çok yeni bilgi öğrendi. Projenin tüm etkinliklerine oylama sonucu karar veren öğrenciler , tüm etkinlikleri eksiksiz şekilde tamamlayan öğrencilerin çalışmaları başlıklar altında kolajlanıp tek bir ürün haline getirilmiştir. Böylece ülkelerin tekerlemeleri, selamlaşmaları, doğum günü şarkıları, yemek tarifleri vb gibi başlıklar bir araya getirilmiştir ve ülkelerin çalışmaları tek tek başlıklar altında toplanmıştır. Ayrıca karışık ülke takımlarıyla oluşturulan Mentimeter etkinliğinde yer alan öğrencilerimiz farklı ülkelerden öğretmen ve öğrencilerle İngilizce konuşma fırsatı buldular. Dil gelişimine katkı sağlayan diğer etkinliklerden ChatZoom speaking activity (1-2-3) ve Kahoot oyunları ile öğrencilerimiz hem kendilerini hem de okulumuzu en güzel şekilde temsil etme imkanı buldular.  Proje sonunda tüm katılımcı öğretmen ve öğrencilere katılım sertifikası verilerek yeni projelerde buluşmak dileği ile proje sonlandırılmıştır.  

Çalışmalarımızdan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Projemiz Tanıtım Videosu : https://youtu.be/c0juiX7pU5E

Ülkelerden Tekerleme Kolajı : https://youtu.be/0JbrH1QSLWY

Ülkelerden İyi ki Doğdun Kolajı : https://youtu.be/bBgQQo_gHHI

Ülkelerden Haritada Yer Bildirimi Kolajı : https://youtu.be/CHYxvVaz5O4

Ülkelerden Çeviri Kolajı : https://youtu.be/Jr00JAS07-M

This is How We Do It! Projesine Avrupa Kalite Etiketi Aldı

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde , İngilizce öğretmeni Filiz Balçık Taç kuruculuğunda yürütülen 'THIS IS HOW WE DO IT' eTwinning projesi 9 ülkeden 11 okulun Avrupa Kalite Etiketi almasıyla ödül sayısını 22'ye çıkarttı. Daha öncesinde Arnavutluk, Ermenistan,Gürcistan ,İspanya, İtalya,Portekiz,Polonya,Romanya,Ukrayna ve Türkiye'nin Ulusal Kalite Etiketi aldığı projede, tüm ortaklar Avrupa değerlendirmesinde en iyi projeler sıralamasında yerini alarak Avrupa Kalite Etiketine ulaştılar.

https://www.ufukgazetesi.net/bursada-etwinning-kalite-etiketi-heyecani.html

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2023 - Güncelleme: 23.01.2023 23:28 - Görüntülenme: 214
  Beğen | 0  kişi beğendi