T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yıldırım MTAL 10.Kısa Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu sene 10.’su düzenlenen Yıldırım Mtal 10. Kısa Film Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.  
Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan,Şube Müdürü Cengiz Akbulut, UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce katılım sağladı.
Radyo ve Televizyon Alan Şefi Engin Ünsal koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmanın bu seneki ana teması “ÇEVRE” oldu.  9 kısa filmin katılım sağladığı yarışmanın jüri üyeliğini As Tv Program Müdürü Sevda Kurul, Buski Basın Tanıtım Şefi Eyüp Murat Karagül, Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Sinema Atölyesi Koordinatörü Osman Gençağa Yiğitoğlu gerçekleştirdi.  
Günümüzün en önemli konularından birinin çevre olduğunu belirten Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, “lise düzeyinde öğrencilerimizin yapmış olduğu son iki senedir de tematik olarak sürdürdürmüş oldukları bu güzel organizasyonun ileriki yıllarda da zenginleştirilerek devam etmesini diliyorum. Çevre konusu her geçen gün yaşamış olduğumuz felaketlerden ders alarak daha da önemli hale gelmektedir. Dolayısıyla toplumsal duyarlılığında her alanda daha da hissedilir şekilde anlatmamız gerekiyor. Bu noktada sinemanın gücünü kullanarak toplumsal duyarlılık arttırmak için güzel bir etkinlik olmuş. Gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.  
Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer yılmaz, “Bu sene kısa film yarışmamızın konusu çevredir. Çevre insanlık olarak üzerinde sorumluluğumuz olan ve geleceğimiz için önemli çığlığına kulak vermemiz gereken ve daha fazla saygı göstermemiz gereken bir yerdir. Dolayısıyla çevre hayatımızın temel taşıdır, bu konuda farkındalık oluşturmak içinde siz gençlerimize düşüncelerinizi filmle aktarmanızı istedik. 9 güzel film ile yarışmaya katılım oldu. Çevreyi anlatan ve çevrenin sorunlarına değinen filmleri hazırlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.  
Radyo ve Televizyon Alan Şefi Engin Ünsal, “ Heyecanınıza, kendi senaryonuzu bir hikâyeye dönüştürme gayretinize tanıklık etmek gurur verici. Bize bu gururu yaşattığınız için siz değerli öğrencilerimize ve sizlere destek olan değerli ailelerinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
10. Yıldırım Mtal 10. Kısa Film Yarışmasında 1.lik ödülünü “Çığ” filmi ile Kerem Erkılıç alırken, 2. “Rezerve” filmi ile Derya Gül, 3. “Yarın” filmi ile Ezgi Aktan oldu. Yarışmanın mansiyon ödülünü “Cihaz” filmi ile Barış Ali kazandı. 27-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-2023
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 27.10.2023 10:04 - Görüntülenme: 207
  Beğen | 1  kişi beğendi