Öğrencilerimiz, Yönetmen ve Gazeteci Mehmet Kızıltaş´ın ‘´Engellilerle 360 Derece İletişim´´ Konulu Seminerine Katıldı.

Öğrencilerimiz Yıldırım Belediyesinin, 16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü'nde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı ''Engellilerle 360 Derece İletişim'' Konulu seminere katıldı. Dezavantajlı grupların istihdam olanaklarının artırılması ve iş gücü piyasasına katılımlarını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü, Yıldırım Belediyesi'nin de katkı sağladığı İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında düzenlenen seminer öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi topladı.

Seminerde  "Engellilerle 360 Derece" kitabının yazarı, yapımcı, yönetmen ve gazeteci Mehmet Kızıltaş engellilerle iletişimi anlattı. Engellilerle bir bütün olarak iletişim kurulması gerektiğine işaret eden Kızıltaş insanların empati kurarak engellileri anlamaya çalışmaları gerektiğini ifade etti. Dezavantajlı bireyleri anlamanın en önemli yolunun önce algı sonra farkındalık ve daha sonrada empati ile başarılı bir etkileşim ve iletişim olduğunu belirten Kızıltaş, etkili iletişim farklılıklara saygıyı, farklılıklara saygıda kalıcı değer yarattığını da söyledi.

Yayın: 19.11.2015 - Güncelleme: 02.01.2020 19:43 - Görüntülenme: 1896